СУ "Алеко Константинов", град Луковит » Седмица на четенето в СУ „Алеко Константинов”

СУ "Алеко Константинов", град Луковит

Доверете се на традицията, за да посрещнем уверено бъдещето!

гр. Луковит, обл. Ловеч, ул. "Възраждане" №104

тел.: 0697/ 5-21-74

e-mail: sou_lukovit@abv.bg

Нашето училище

Седмица на четенето в СУ „Алеко Константинов”Начало на сайта

С различни инициативи отбелязаха Националната седмица на четенето учениците в СУ „Алеко Константинов“ – гр. Луковит.

Начало поставиха най-малките ученици от  Iа клас, които бяха домакини на петокласници. Заедно четоха и се пренесоха в света на приказките.

Маратон на четенето проведоха учениците от II б и IVв клас. Всеки ученик представи своя любима книжка и прочете любимия си откъс от нея. Най-добрите получиха грамоти и медали.

В един по-интересен час се пренесоха и учениците от IIIб и IIIв клас. Те не само представиха любимите си книжки, но и описаха своите любими герои.

Седмицата на четеното отбелязаха и учениците от IV а клас със своите любими книжки и герои.

За всички тази седмица ще остане полезна и незабравима, а тези инициативи ще продължат и занапред.

 

С различни инициативи беше отбелязано това събитие в нашето училище. Начало поставиха най-малките ученици от І а клас, които бяха домакини на петокласници. Заедно се пренесоха в света на приказките. Децата от І б клас бяха на разходка до улицата на буквите в с. Карлуково, където играха ролеви игри. І в клас изработи рисунки по приказни сюжети.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Маратон на четенето проведоха ІІ б и ІV в клас – всеки ученик представи своя любима книжка и прочете откъс от нея. Получиха награди и медали. Учениците от ПИГ – ІІ клас представиха пред ПИГ – І клас драматизация по приказката „Червената шапчица” и проведоха беседа. Много деца посетиха градската библиотека, за да се срещнат с книгите.

Зад тези дейности стои трудът на много учители: Весела Чорбанова, Цветанка Лазарова, Ася Найденова, Нели Георгиева, Цветанка Боцова, Ани Христова, Ванюша Цветанова, Милена Христовa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 25.10.2018 деца от VІ клас под ръководството на Поля Цолова, учител по БЕЛ, направиха радиопредаване „Поетите, поезията и смисълът на четенето”. Прозвучаха стихове, вдъхновено изпълнени от участниците.

В VІІ а клас се проведе дискусия „Полезно ли е четенето на книги” под ръководството на Цветелина Тошева.

Учениците от VІІ в клас с класен ръководител Диляна Колева направиха табло „Книгата е прозорец към света” с подбрани цитати от известни творци, посветени на книгата и четенето.

 

 

 

 

Учениците от Vа и Vб клас (с Диляна Колева и Цветелина Тошева – учители по Български език и литература) изготвиха табла „Моят любим приказен/анимационен герой” под формата на картички, съдържащи изображение и текст описание на персонажа.

 

 

 

На 26.10.2018 учениците от ХІ б и ХІІ б клас – профил „Предприемачество и бизнес”  заедно с Павлина Цалева, Диляна Колева и Поля Цолова, учители , но и творци, организираха литературно четене под мотото „Животът не е поезия. Но поезията е живот!”. Участниците рецитираха и коментираха класически и съвременни стихове, както и авторска поезия.